• Тел: + 86-571-81957767 EXT.812
 • Moblie: +86-571-81957767
 • Е-пошта: info@sejoy.com

Новости од индустријата

 • УСЛУГИ НА СЕЈОЈ ХЕМОГЛОБИН МЕТР ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ
  Време на објавување: 11-08-2019

  Мерењето на хемоглобинот е од суштинско значење за проверка на здравјето на вашите пациенти и одржување на нивниот квалитет на живот. Намалувањето на нивото на хемоглобин може да биде показател за многу потенцијални проблеми како што се недостаток на железо кај пациенти. Бидејќи следењето на хемоглобинот е од суштинско значење за секое физичко тело, SEJOY h ...Прочитај повеќе »

 • Висок крвен притисок: Млеко, брокула, јогурт и тофу може да го намалат читањето
  Време на објавување: 10-09-2019

  Високиот крвен притисок влијае на секој четврти возрасен човек во Велика Британија, но многу луѓе не знаат дека го имаат бидејќи симптомите не се секогаш очигледни или забележливи. Најдобар начин да откриете дали имате висок крвен притисок е редовно да го проверувате читањето, или од матичен лекар или локален фармацевт или да користите ...Прочитај повеќе »

 • Висок крвен притисок: Сокот од цвекло може да го намали читањето
  Време на објавување: 09-29-2019

  Високиот крвен притисок влијае на секој четврти возрасен човек во Велика Британија, но многу луѓе со оваа состојба не знаат дека го имаат. Тоа е затоа што симптомите ретко се забележуваат. Најдобар начин да откриете дали имате висок крвен притисок е редовно да го проверувате читањето од вашиот матичен лекар или локален фармацевт ...Прочитај повеќе »

 • Зошто лекарите користат жива, а пациентите користат електронски мерачи на крвен притисок?
  Време на објавување: 09-11-2019

  A lot of friends ask doctor, why does the doctor of the hospital like to use electronic sphygmomanometer, but charge a patient to go home with electronic sphygmomanometer?   In fact, this is our misunderstanding, there is no such rule, the current electronic sphygmomanometer and mercury sph...Прочитај повеќе »

 • ESH Меѓународниот протокол Ревизија 2010
  Време на објавување: 10-31-2017

  Меѓународниот Протокол за валидација на мерни уреди и кај возрасните крвен притисок беше ревидиран од страна на Европската асоцијација на хипертензија во 20101. Голем број на измени во ревидираниот Протокол признае дека точноста уред е подобрена со технолошките достигнувања, и passin ...Прочитај повеќе »

 • Основи на УДИ
  Време на објавување: 10-05-2016

  Во 2013 година, Администрацијата за храна и лекови (ФДА) го објави последното правило со кое се воспоставува уникатен систем за идентификација на уредите дизајниран соодветно да ги идентификува уредите преку дистрибуција и употреба. Конечното правило бара етикетите на уредите да содржат единствен идентификатор на уредот (UDI) на етикетите на уредите и на ...Прочитај повеќе »

 • Единствена идентификација на уредот - UDI
  Време на објавување: 12-28-2015

  ФДА воспоставува уникатен систем за идентификација на уредите за соодветно идентификување на медицинските помагала преку нивна дистрибуција и употреба. Кога е целосно имплементирана, етикетата на повеќето уреди ќе вклучува единствен идентификатор на уредот (UDI) во форма читлива од човек и од машина. Етикетите на уредите исто така мора да ги ...Прочитај повеќе »

WhatsApp Онлајн Chat!
WhatsApp Онлајн Chat!