Зошто лекарите користат жива, а пациентите користат електронски мерачи на крвен притисок?

Многу пријатели прашуваат лекар, зошто лекарот во болницата сака да користи електронски сфигмоманометар, но му наплатува на пациентот да оди дома со електронски сфигмоманометар?

БП1359-2

 

Всушност, ова е наше недоразбирање, не постои такво правило, моменталниот електронски сфигмоманометар и живиот сфигмоманометар се во заедничка фаза, лекарот е што да се користи, ако пациентите користат сфигмоманометар на жива, исто така може да се користи сфигмоманометар на жива.

v2-4c0c5a0453624d001148d5f39d3ccefd_hd

 

До 2020 година ќе се постигне бесплатна медицинска нега на жива, а сфигмаманометарот на живата постепено ќе се повлекува од болниците. Сега е само привремена фаза. Значи, во болниците, можеме да видиме понекогаш да користиме жив сфигмоманометар, понекогаш да користиме електронски сфигмоманометар

Многу пријатели за постоење на електронски крвен притисок, ова е неизбежно, затоа што на пазарот за мерење на крвен притисок, има некои проблеми, често мерењето не е точно, погрешно, за да донесе многу конфузија кај сите, па затоа, многу луѓе не веруваат во електронски монитор за крвен притисок.

Всушност, електронските монитори за крвен притисок што ги користат нашите семејства се точни. Сите положени сертификати за FDA, CE, ISO13485, Roahs итн.

 

Електронските мерачи на крвен притисок имаат свои предности:

1. Нема жива, намалувајќи ја штетата.

2, едноставна операција, лесна за учење, едно лице исто така може да работи.

3. Функција за снимање на крвен притисок и функција за проценка на срцевиот ритам.

4, вредноста е поточна, во споредба со живиот сфигмоманометар како фин.

5. Електронскиот сфигмоманометар КОРИСТИ осцилографски метод, кој го мери крвниот притисок со мерење на вибрациите на протокот на крв на wallидот на крвните садови.

v2-fdbff40cd09fa49ac9d6d9edcd226add_hd

Како правилно да го користите електронскиот монитор за крвен притисок?

1. Кога не брзате да мерите, одморете се 15 минути. Кога мерите крвен притисок, седнете на седиштето што има заден дел од грбот во тивка, удобна положба, природата на целото тело е олабавена.

2. Извадете го ракавот на надлактицата, закачете ја воздушната вреќа на надлактицата, а ознаката треба да биде насочена кон брахијалната артерија; Долниот раб на торбата треба да биде 2 ~ 3 см над лактот.

3. Горните раце треба да бидат на исто ниво со срцето. Задржете се топло за да спречите треперење во зима.

4. За време на процесот на автоматско мерење на притисокот, пациентот не може да има никакво дејство, во спротивно мерењето на притисокот ќе пропадне поради лажниот бран предизвикан од движењето на мускулите.

5. Интервалот помеѓу двете мерења треба да биде повеќе од 3 минути, а позицијата и положбата треба да бидат конзистентни колку што е можно.

  • Следењето на крвниот притисок зависи од нивните сопствени, електронскиот мерач на крвен притисок е подобар помагател!

So, it's not that doctors like to use a mercury sphygmomanometer, or an electronic sphygmomanometer, and generally when they see one they use that one;But you don't usually use a mercury sphygmomanometer, so it's recommended that you use an electronic sphygmomanometer, mainly for convenience.

 

 

 

 

 

 

WhatsApp Онлајн Chat!
WhatsApp Онлајн Chat!